Vianzo-Team Kft

..:: az Ön rendszergazdája ::..

Szerezd meg a Google Playen

Töltse le ingyenes alkalmazásunkat a
Vianzo-segédet Google play-ről!

  A tartalom nem érhető el.
  Engedélyezd a l cookie-kat (sütiket) a bannere való kattintással.

  Támad a Petya legújabb variánsa, előzze meg a károkat!

  Tisztelt Partnerünk!

  Kedden délelőtt a Petya zsarolóvírus egy újabb variánsa indult útjára, amely hazánkat is elérte, így újra fontosnak érezzük, hogy mielőbb felhívjuk a figyelmét a védekezési lehetőségekre.

  Az új zsarolóvírus Ukrajnából indult egy M.E.Doc nevű számlázó szoftver fertőzött frissítéseként. Az ESET a kártevőt  Win32/Diskcoder.C, a Petya új variánsaként detektálta.

  A kártevő a merevlemez MBR (Master Boot Record) szektorát módosítja és a lemezt titkosítja, ezután következik a második fázis, amikor is a rendszerben található fájlok kódolását is elvégzi.

  Alapvetően ez a zsarolóvírus is egy SMB (EternalBlue) sérülékenységet használ ki és PsExecfolyamat által próbál meg a hálózaton továbbterjedni. A kártevő kiemelten veszélyes, mivel ha egy frissítetlen számítógépre kerül a hálózaton, akkor a vállalat összes gépére is továbbterjedhet.

  Az ESET védelmi megoldások legfrissebb verziói (otthoni megoldások esetén a 10-es, a business verzió esetén a 6-os) megfelelő védelmet nyújtanak a jelenleg napvilágra került variánsok ellen is.

  Azonban a kockázatok minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy ezúttal is a következő általános érvényű tippeket vegy e figyelembe.

  Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

  • Ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben lehetőség szerint ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével;
  • Munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály);
  • Készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs állandó jelleggel csatlakoztatva a számítógépéhez;
  • Tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit;
  • Töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja;
  • Engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.
  • Ha a titkosítás már megtörtént, ne fizessen, hiszen a szolgáltató már letiltotta azt az e-mail címet, ahova küldeni kellene a Bitcoin wallet ID-t és a “personal installation key”-t.
  • Ne indítsa újra a számítógépet, mivel a kártevő csak újraindítás után indítja el a titkosítási folyamatot.
  • Először próbálja meg az MBR-t visszaállítani Windows vagy Linux eszközzel, mert elképzelhető, hogy ez is megoldja a problémát, magának a fájloknak a visszaállítására jelenleg nincs lehetőség.

  Amit a WannaCry zsarolóvírus járványról tudni kell!

  Amit a WannaCry zsarolóvírus járványról tudni kell!

  A WannaCry zsarolóvírus rendkívül gyorsan terjedt el, és szokatlanul kiterjedt fertőzéshullámhoz vezetett világszerte. A védekezéshez frissítsük a vírusirtó szoftverünk adatbázisát és az operációs rendszert.

  Az első három órában 11 ország számítógépeit tette használhatatlanná a WannaCry nevű zsarolóvírusos támadás. A támadás sebessége és kegyetlensége sokakat meglepetésként ért. A legjobban érintett Spanyolország, Oroszország és Nagy-Britannia, de a zsarolóvírus már magyar cégek hálózatát is elérte.

  A támadást ugyanakkor csak akkor lehet megelőzni, ha a rendszergazdák gondoskodnak a vírusirtó szoftver frissítéséről, és telepítik a Windows hibajavításait is.

  A német vírusvédelmi cég az események kapcsán felhívja a figyelmet arra is, hogy az európai cégeknek és állami szervezeteknek az Unióban gyártott biztonsági megoldásokat kellene használniuk. A WannaCry ugyanis egy olyan exploit (sérülékenység) kódon alapul, amelyet eredetileg az amerikai NSA fejlesztett annak érdekében, hogy más országok hálózataiba behatoljon. Az ETERNALBLUE kódot a múlt hónapban szivárogtatta ki a Shadow Brokers hekkercsoport. 

  Új fejlemények a WannaCry terjedésével kapcsolatban:
  – Egy számítógépes szakértő rájött, hogy a WannaCry kódjában van egy megoldás, amivel lassítani lehet a kártevő működését.
  – Portugáliát és Spanyolországot is elérte a zsarolóvírus.
  – Olaszországban egyetemi hálózatokat titkosított a zsarolóvírus
  – Egy forrás szerint az Orosz Külügyminisztérium is érintett.
  – Németországban a WannaCry vasútállomások kijelzőit támadta meg.
  – A Microsoft – szokatlan módon – úgy döntött, hogy a támadás nagyságára való tekintettel hibajavítást ad ki Windows XP rendszerekhez is.

  A legtöbb zsarolóvírus terjedési mechanizmusához hasonlóan a legújabb Wanna Cry fertőzés is e-mail csatolmányként terjed, mely ezúttal a Windows rendszer sérülékenységét használja ki. A Microsoft soron kívül a már nem támogatott operációs rendszerekhez is adott ki biztonsági frissítéseket, amiket itt érhet el.

  Az ESET védelmi megoldások legfrissebb verziói (otthoni megoldások esetén a 10-es, a business verzió esetén a 6-os) megfelelő védelmet nyújtanak a jelenleg napvilágra került variánsok ellen is.

  Azonban a kockázatok minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy ezúttal is a következő általános érvényű tippeket vegye figyelembe.

  Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

  • Ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben lehetőség szerint ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével
  • Munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály)
  • Készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs állandó jelleggel csatlakoztatva a számítógépéhez
  • Tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit
  • Töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja
  • Engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.

  Előzze meg Ön is a Nemucod kártevő okozta adatvesztést!

  eset

  Előzze meg Ön is a Nemucod kártevő okozta adatvesztést!

  Tisztelt leendő és meglévő ügyfelünk!

  Az ESET felhasználók visszajelzései alapján fontosnak érezzük, hogy felhívjuk az Ön figyelmét is az országunkat is elérő, megnövekedett számú fertőzött e-mailek nyújtotta veszélyekre.

  Milyen veszélyeket rejt a Nemucod kártevő és hogyan fertőz?

  Az ESET rendszere JS/TrojanDownloader.Nemucod néven észlelte a kártevőt és szokatlanul magas arányban rögzítette jelenlétét Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában és Japánban. A Nemucod e-mailen keresztül, a mellékletben csatolt tömörített állományokban terjed. A kártevő által letöltött további káros alkalmazások (TeslaCrypt, Locky) titkosítják a számítógépén található és felcsatolt hálózati meghajtókon lévő fájlokat és váltságdíjat követel ezek feloldásáért.

  Mindkét zsarolóprogram a pénzügyi szervezetek online fizetésénél használt titkosítási eljárásokhoz hasonló elven működik.

  Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

  Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyekkel hatékonyabban védekezhet a zsarolóvírusok ellen. Kérjük,

  ·         ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben vagy ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével;

  ·         munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály);

  ·         készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs csatlakoztatva a számítógépéhez;

  ·         tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit;

  ·         töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja;

  ·         engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.

  Felmerülő kérdései esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal a lenti elérhetőségeink valamelyikén.

  Üdvözlettel,  Vianzo-Team Kft

  Vianzo-szerviz 
  5435 Martfű Rákóczi út 1/D
  Tel.: 06203852900

  Megnyílt új szervizünk

  Megnyitottuk új szervizünket a Vianzo-szerviz-et!

  Nyitás 2015.06.29 hétfő 13:00 

  VIANZO-SZERVIZ Martfű Rákóczi út 1/D.

  VIANZO-SZERVIZ Martfű Rákóczi út 1/D.

  Szervizünkben vállaljuk:

  • Számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, telefonok javítását.
  • Alkatrészek, eszközök beszerzését forgalmazását.
  • Virusvédelmi szoftverek, operációs rendszerek, irodai alkalmazások forgalmazását és telepítését!
  • Törött kijelzők cseréjét telefonon, tableten, notebookon!

   Nyitvatartás:

   • Hétfő: 13:00-16:00
   • Kedd-Péntek: 09:00-12:00 13:00-18:00
   • Szombat: 09:00-12:00

   Elkészült új alkalmazásunk a Vianzo-segéd

   Töltse le új androidos alkalmazásunkat amellyel könnyedén értesülhet akcióinkról, híreinkről, szolgáltatásainkról.
   Alkalmazásunk segítségével a szervizünkbe javításra behozott eszközeiről tájékozódhat a javítás állapotáról. (pl.: a megrendelt alkatrész megérkezett-e és mikorra várható vagy elkészült az eszköz javítása és átvehető).

   Szerezd meg a Google Playen

    Töltse le ingyenes alkalmazásunkat a Google play-ről!

   Veszélyben az adataink! Magyarországra is megérkezett a CTB-Locker!

   A fájljainkat titkosító és azok visszaalakításáért váltságdíjat szedő kártevőből egy vadonatúj, többnyelvű változat jelent meg a napokban.
   Amennyiben valakinek megfertőzte a gépét, akkor már egyedül csak offline mentésből lehetséges a helyreállítás, ugyanis jelenlegi ismereteink szerint a fájlok dekódolása sajnos egyelőre nem végezhető el.
   CTB-kepek1

   Az új változatnak magyarországi fertőzéséről először január 19-én kettő órakor érkezett bejelentés, és a jelek szerint spam levelek útján terjedt. A megfigyelt fertőzés esetén a kéretlen levél arra hivatkozott, hogy fax üzenetet kaptunk, melyet a mellékletre kattintva tekinthetünk meg.

   Egy kattintás ide a folytatáshoz....

   Számítástechnikai szervíz

   Amiben segítségére lehetünk:
   – Hibás számítógépek, notebook-ok javítása.
   – Számítógépek és notebook-ok bővítése, átalakítása.
   – Szoftverhibák felderítése.
   – Vírusirtás, vírusfertőzés-gyanús számítógépek átvizsgálása.
   – Adatmentés, adat-helyreállítás.
   – Internet szerelés, WIFI – router beállítása,
   – Windows alapú hálózatok tervezése.
   – Windows alapú szerverek hibaelhárítása.
   – Windows alapú rendszerek felügyelete.
   – Vezetékes és vezeték-nélküli hálózatok tervezése, építése, kivitelezése, hálózati hibák elhárítása.
   – Számlázó, készletező, könyvelő, tervező CAD szoftverek, karbantartása.
   – Egyedi speciális alkalmazások telepítése, karbantartása.

   Hosszú távon költségtakarékos, az eddigieknél jobb, biztonságosabb a versenytársainál gyorsabb informatikai rendszerhez juttatjuk hozzá!