Vianzo-Team Kft

..:: az Ön rendszergazdája ::..

Szerezd meg a Google Playen

Töltse le ingyenes alkalmazásunkat a
Vianzo-segédet Google play-ről!

Az Önök szolgálatában.


 

Érintésmentes bankkártyás fizetési lehetőség!

Számítógép javítás és alkatrész értékesítés.

TÁJÉKOZTATÓ

TÁJÉKOZTATÓ

Mint az üzleti élet többi felelős szereplője, a Vianzo-Team Kft is fokozott figyelemmel követi a COVID-19 vírus terjedésével kapcsolatos információkat.

 

Figyelembe véve a hatályos Kormány rendeleteket – 46/2020. (III. 16.) , 71/2020. (III. 27.) – és minden egyéb olyan javaslatokat mely a COVID-19 vírus terjedését akadályozza, számos változtatást vezettünk be, hogy ügyfeleink és munkatársaink védelme mellett, mi is maximálisan a vírus megállítását és visszaszorítását segítsük.

 

Kérjük, hogy üzletünkben a következőt tartsa be:

– az üzletterünkben az ügyintézés alatt 1fő tartózkodhat (kivétel ez alól a kiskorú hozzátartozó)

– amíg az Ön előtt lévő vásárló kiszolgálása megtörténik, kérjük az üzlet előtt várakozzon figyelembe véve a legalább 1,5 méteres távolságot másoktól

-csak akkor vásároljon személyesen, ha egészségi állapota megengedi

– lehetőség szerint kerülje üzletünkben történő köhögést, tüsszentést és tartson kellő távolságot kollégánktól

– üzletünk a teljes nyitvatartási időben korhatár nélkül látogatható

 

Mi vigyázunk Önre, kérjük Ön is vigyázzon munkatársainkra!

 

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, 2020.03.31-től a szervizünk csökkentett nyitvatartással üzemel.

Hétfő 09:00-15.00
Kedd Zárva
Szerda 09:00-15.00
Csütörtök Zárva
Péntek 09:00-15.00
Szombat, Vasárnap Zárva

Együttműködésüket, megértésüket köszönjük!

 

Telefonos elérhetőségeink:

+36 20 380-2900

+36 20 370-2676

Adventi akció 2019

Ezüst (dec. 15) és arany (dec. 22)  vasárnapi akció!

Használt számítógépek, notebookok 3-6 generációs – i3 -i5 -i7 processzorral

1 és 2 év garanciával 10-15% árengedménnyel

 

Használt asztali számítógépek különböző gyártótól nagy választékban garanciával!

Dell, Fujitsu Siemens, Lenovo, HP, IBM,

 

 

Használt jó állapotú 19″ – 24″ monitorok nagy választékban 6-12 hónap garanciával!

A készlet a képeken láthatóaktól eltérhet!

Támad a Petya legújabb variánsa, előzze meg a károkat!

Tisztelt Partnerünk!

Kedden délelőtt a Petya zsarolóvírus egy újabb variánsa indult útjára, amely hazánkat is elérte, így újra fontosnak érezzük, hogy mielőbb felhívjuk a figyelmét a védekezési lehetőségekre.

Az új zsarolóvírus Ukrajnából indult egy M.E.Doc nevű számlázó szoftver fertőzött frissítéseként. Az ESET a kártevőt  Win32/Diskcoder.C, a Petya új variánsaként detektálta.

A kártevő a merevlemez MBR (Master Boot Record) szektorát módosítja és a lemezt titkosítja, ezután következik a második fázis, amikor is a rendszerben található fájlok kódolását is elvégzi.

Alapvetően ez a zsarolóvírus is egy SMB (EternalBlue) sérülékenységet használ ki és PsExecfolyamat által próbál meg a hálózaton továbbterjedni. A kártevő kiemelten veszélyes, mivel ha egy frissítetlen számítógépre kerül a hálózaton, akkor a vállalat összes gépére is továbbterjedhet.

Az ESET védelmi megoldások legfrissebb verziói (otthoni megoldások esetén a 10-es, a business verzió esetén a 6-os) megfelelő védelmet nyújtanak a jelenleg napvilágra került variánsok ellen is.

Azonban a kockázatok minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy ezúttal is a következő általános érvényű tippeket vegy e figyelembe.

Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

 • Ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben lehetőség szerint ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével;
 • Munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály);
 • Készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs állandó jelleggel csatlakoztatva a számítógépéhez;
 • Tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit;
 • Töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja;
 • Engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.
 • Ha a titkosítás már megtörtént, ne fizessen, hiszen a szolgáltató már letiltotta azt az e-mail címet, ahova küldeni kellene a Bitcoin wallet ID-t és a “personal installation key”-t.
 • Ne indítsa újra a számítógépet, mivel a kártevő csak újraindítás után indítja el a titkosítási folyamatot.
 • Először próbálja meg az MBR-t visszaállítani Windows vagy Linux eszközzel, mert elképzelhető, hogy ez is megoldja a problémát, magának a fájloknak a visszaállítására jelenleg nincs lehetőség.

Amit a WannaCry zsarolóvírus járványról tudni kell!

Amit a WannaCry zsarolóvírus járványról tudni kell!

A WannaCry zsarolóvírus rendkívül gyorsan terjedt el, és szokatlanul kiterjedt fertőzéshullámhoz vezetett világszerte. A védekezéshez frissítsük a vírusirtó szoftverünk adatbázisát és az operációs rendszert.

Az első három órában 11 ország számítógépeit tette használhatatlanná a WannaCry nevű zsarolóvírusos támadás. A támadás sebessége és kegyetlensége sokakat meglepetésként ért. A legjobban érintett Spanyolország, Oroszország és Nagy-Britannia, de a zsarolóvírus már magyar cégek hálózatát is elérte.

A támadást ugyanakkor csak akkor lehet megelőzni, ha a rendszergazdák gondoskodnak a vírusirtó szoftver frissítéséről, és telepítik a Windows hibajavításait is.

A német vírusvédelmi cég az események kapcsán felhívja a figyelmet arra is, hogy az európai cégeknek és állami szervezeteknek az Unióban gyártott biztonsági megoldásokat kellene használniuk. A WannaCry ugyanis egy olyan exploit (sérülékenység) kódon alapul, amelyet eredetileg az amerikai NSA fejlesztett annak érdekében, hogy más országok hálózataiba behatoljon. Az ETERNALBLUE kódot a múlt hónapban szivárogtatta ki a Shadow Brokers hekkercsoport. 

Új fejlemények a WannaCry terjedésével kapcsolatban:
– Egy számítógépes szakértő rájött, hogy a WannaCry kódjában van egy megoldás, amivel lassítani lehet a kártevő működését.
– Portugáliát és Spanyolországot is elérte a zsarolóvírus.
– Olaszországban egyetemi hálózatokat titkosított a zsarolóvírus
– Egy forrás szerint az Orosz Külügyminisztérium is érintett.
– Németországban a WannaCry vasútállomások kijelzőit támadta meg.
– A Microsoft – szokatlan módon – úgy döntött, hogy a támadás nagyságára való tekintettel hibajavítást ad ki Windows XP rendszerekhez is.

A legtöbb zsarolóvírus terjedési mechanizmusához hasonlóan a legújabb Wanna Cry fertőzés is e-mail csatolmányként terjed, mely ezúttal a Windows rendszer sérülékenységét használja ki. A Microsoft soron kívül a már nem támogatott operációs rendszerekhez is adott ki biztonsági frissítéseket, amiket itt érhet el.

Az ESET védelmi megoldások legfrissebb verziói (otthoni megoldások esetén a 10-es, a business verzió esetén a 6-os) megfelelő védelmet nyújtanak a jelenleg napvilágra került variánsok ellen is.

Azonban a kockázatok minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy ezúttal is a következő általános érvényű tippeket vegye figyelembe.

Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

 • Ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben lehetőség szerint ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével
 • Munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály)
 • Készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs állandó jelleggel csatlakoztatva a számítógépéhez
 • Tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit
 • Töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja
 • Engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.

Előzze meg Ön is a Nemucod kártevő okozta adatvesztést!

eset

Előzze meg Ön is a Nemucod kártevő okozta adatvesztést!

Tisztelt leendő és meglévő ügyfelünk!

Az ESET felhasználók visszajelzései alapján fontosnak érezzük, hogy felhívjuk az Ön figyelmét is az országunkat is elérő, megnövekedett számú fertőzött e-mailek nyújtotta veszélyekre.

Milyen veszélyeket rejt a Nemucod kártevő és hogyan fertőz?

Az ESET rendszere JS/TrojanDownloader.Nemucod néven észlelte a kártevőt és szokatlanul magas arányban rögzítette jelenlétét Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában és Japánban. A Nemucod e-mailen keresztül, a mellékletben csatolt tömörített állományokban terjed. A kártevő által letöltött további káros alkalmazások (TeslaCrypt, Locky) titkosítják a számítógépén található és felcsatolt hálózati meghajtókon lévő fájlokat és váltságdíjat követel ezek feloldásáért.

Mindkét zsarolóprogram a pénzügyi szervezetek online fizetésénél használt titkosítási eljárásokhoz hasonló elven működik.

Hogyan védekezhet a veszélyek ellen?

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyekkel hatékonyabban védekezhet a zsarolóvírusok ellen. Kérjük,

·         ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben vagy ne nyissa meg a mellékletet, főleg ha ez tömörített állomány, vagy ellenőrizze megnyitás előtt, hogy valóban valós tartalom érkezett, akár a feladó ellenőrzésével;

·         munkahelyén figyelmeztesse azon kollégáit a veszélyekre, akik főleg külső irányból kapják leveleik többségét (pl. pénzügyi vagy HR osztály);

·         készítsen rendszeresen biztonsági mentést adatairól, amelynek segítségével fertőzés esetén visszanyerhetőek az adatok. A biztonsági mentéseket olyan külső adathordozón tárolja, amely nincs csatlakoztatva a számítógépéhez;

·         tartsa naprakészen operációs rendszerét és szoftvereit, mindig telepítse ezek frissítéseit;

·         töltse le és telepítse biztonsági szoftvereink legújabb frissítéseit, valamint lehetőség szerint mindig a legújabb termékverziót használja;

·         engedélyezze az ESET Live Grid felhő alapú szolgáltatást, amelynek segítségével a számítógépek ellenőrzése és az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá válik, valamint aktívan blokkolja a zsarolóprogramok folyamatát is.

Felmerülő kérdései esetén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal a lenti elérhetőségeink valamelyikén.

Üdvözlettel,  Vianzo-Team Kft

Vianzo-szerviz 
5435 Martfű Rákóczi út 1/D
Tel.: 06203852900

Megnyílt új szervizünk

Megnyitottuk új szervizünket a Vianzo-szerviz-et!

Nyitás 2015.06.29 hétfő 13:00 

VIANZO-SZERVIZ Martfű Rákóczi út 1/D.

VIANZO-SZERVIZ Martfű Rákóczi út 1/D.

Szervizünkben vállaljuk:

 • Számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, telefonok javítását.
 • Alkatrészek, eszközök beszerzését forgalmazását.
 • Virusvédelmi szoftverek, operációs rendszerek, irodai alkalmazások forgalmazását és telepítését!
 • Törött kijelzők cseréjét telefonon, tableten, notebookon!

  Nyitvatartás:

  • Hétfő: 13:00-16:00
  • Kedd-Péntek: 09:00-12:00 13:00-18:00
  • Szombat: 09:00-12:00

  Elkészült új alkalmazásunk a Vianzo-segéd

  Töltse le új androidos alkalmazásunkat amellyel könnyedén értesülhet akcióinkról, híreinkről, szolgáltatásainkról.
  Alkalmazásunk segítségével a szervizünkbe javításra behozott eszközeiről tájékozódhat a javítás állapotáról. (pl.: a megrendelt alkatrész megérkezett-e és mikorra várható vagy elkészült az eszköz javítása és átvehető).

  Szerezd meg a Google Playen

   Töltse le ingyenes alkalmazásunkat a Google play-ről!

  Veszélyben az adataink! Magyarországra is megérkezett a CTB-Locker!

  A fájljainkat titkosító és azok visszaalakításáért váltságdíjat szedő kártevőből egy vadonatúj, többnyelvű változat jelent meg a napokban.
  Amennyiben valakinek megfertőzte a gépét, akkor már egyedül csak offline mentésből lehetséges a helyreállítás, ugyanis jelenlegi ismereteink szerint a fájlok dekódolása sajnos egyelőre nem végezhető el.
  CTB-kepek1

  Az új változatnak magyarországi fertőzéséről először január 19-én kettő órakor érkezett bejelentés, és a jelek szerint spam levelek útján terjedt. A megfigyelt fertőzés esetén a kéretlen levél arra hivatkozott, hogy fax üzenetet kaptunk, melyet a mellékletre kattintva tekinthetünk meg.

  Egy kattintás ide a folytatáshoz....

  Számítástechnikai szervíz

  Amiben segítségére lehetünk:
  – Hibás számítógépek, notebook-ok javítása.
  – Számítógépek és notebook-ok bővítése, átalakítása.
  – Szoftverhibák felderítése.
  – Vírusirtás, vírusfertőzés-gyanús számítógépek átvizsgálása.
  – Adatmentés, adat-helyreállítás.
  – Internet szerelés, WIFI – router beállítása,
  – Windows alapú hálózatok tervezése.
  – Windows alapú szerverek hibaelhárítása.
  – Windows alapú rendszerek felügyelete.
  – Vezetékes és vezeték-nélküli hálózatok tervezése, építése, kivitelezése, hálózati hibák elhárítása.
  – Számlázó, készletező, könyvelő, tervező CAD szoftverek, karbantartása.
  – Egyedi speciális alkalmazások telepítése, karbantartása.

  Hosszú távon költségtakarékos, az eddigieknél jobb, biztonságosabb a versenytársainál gyorsabb informatikai rendszerhez juttatjuk hozzá!