Rendszergazda szolgáltatás

Rendszergazda szolgáltatás
Rendszergazda szolgáltatás

A számítógépes rendszerek folyamatos karbantartást igényelnek. A legtöbb hiba váratlanul merül fel, és komoly fennakadásokat okozhat cége működésében. A hibák nagy része rendszeres karbantartással megelőzhető. Sok cég nem kíván főállású informatikust alkalmazni, mert egy új munkatárs felvétele komoly terhet jelent, illetve az adott rendszer nem igényel napi 8 órás karbantartást. Átalánydíjas üzemeltetési szolgáltatásunkkal számítógépes rendszerét mindig működőképes állapotban tartjuk. A szolgáltatást előre tervezhető, fix havi költség mellet veheti igénybe; ez az átalánydíj lényegesen alacsonyabb, mint egy új munkatárs havi bérköltségei. Rendszer üzemeltetési szolgáltatásunk keretében a folyamatos karbantartás mellett a bekövetkező esetleges rendkívüli hibákat is rövid időn belül elhárítjuk.

 Rendszerfejlesztés

Rendszerfejlesztés
Rendszerfejlesztés

A számítógépes hálózat egy cég idegrendszere, amely észrevétlenül nagy mennyiségű adatot továbbít nap, mint nap. Megbízhatatlan, elavult vagy túlterhelt számítógépek, használhatatlan, inkompatibilis programok, a sarokba ledobott hatalmas kábeltömeg vagy a hálózat hiánya oda vezethetnek, hogy a számítógépek nem észrevétlen munkaeszközökké, hanem napi küszködést okozó folyamatos problémaforrássá válnak – energiát és pénzt pocsékolnak el. Rendszerfejlesztési szolgáltatásunk keretében ingyenesen felmérjük számítógépes rendszerének állapotát és javaslatot adunk, hogy milyen lépések szükségesek egy megbízható rendszer kiépítéséhez. A kidolgozott javaslat tartalmaz olyan lehetséges fejlesztési irányokat, amelyekkel a meglévő rendszer további hasznos funkciókkal bővíthető.

Szerverek

Szerverek
Szerverek

Az adatok központosított tárolásához, a felhasználók igényeinek biztosításához és egy bizonyos méret felett a hálózat működtetéséhez szükség van legalább egy központi kiszolgáló számítógépre (szerverre). Ezen felül egy szerver lehetőséget ad olyan programok futtatására, amelyeket egyszerre több ember használ (pl. ügyviteli szoftver) vagy nyújthat csoportkommunikációt támogató alkalmazásokat (pl. elektronikus levelezés). Egy megbízható szerver éveken keresztül képes napi 24 órában kiszolgálni a felhasználók igényeit, de kulcsfontosságú központi szerepe miatt a legrövidebb üzemképtelenség is komoly működési zavarokat okozhat a cég működésében. Ezért a tervezéskor nemcsak a jelenlegi, hanem a lehetséges jövőbeli elvárásokat is érdemes figyelembe venni a szerver számítógép és operációs rendszer megválasztásánál, hogy minél ritkábban kelljen karbantartás vagy bővítés miatt leállítani. A kifejezetten erre a célra gyártott számítógép alkatrészek és szerver operációs rendszerek gondos tervezést és telepítést igényelnek. Szervertelepítési szolgáltatásunk magában foglalja a jelenlegi és jövőbeli elvárt feladatoknak megfelelő, az Ön cége igényei szerint összeállított szerver számítógép szerelését, üzembe helyezését és beállítását, melynek végeredménye egy évekig problémamentesen használható kiszolgáló lesz.

 Biztonság

Biztonság
Biztonság

A számítógépes állományok sok-sok munkaóra ráfordítást és bizalmas üzleti adatokat tartalmaznak, ezért védeni kell őket a véletlen vagy rosszindulatú károkozással szemben. Komoly üzleti veszteség származhat egyes adatok illetéktelen kezekbe jutásából vagy károsodásából. Egy számítógépes rendszerhez sokan sokféle módon férhetnek hozzá a rendszeren belülről (felhasználók) és akár kívülről is (az interneten keresztül). A hozzáférési jogosultságok körének meghatározásával követhető és korlátozható a felhasználók hozzáférése a bizalmas üzleti adatokhoz. A külvilág és a belső rendszer közé iktatott eszközök, tűzfalak és biztonsági szoftverek meggátolják a rosszindulatú belépési kísérletek és programkódok (pl. vírusok) hozzáférését a rendszerhez. A számítástechnikai alkatrészek meghibásodásából eredő adatvesztést hibatűrő tárolóeszközök használatával és rendszeres adatmentéssel lehet kiküszöbölni. Egy átfogó biztonsági rendszer csak több biztonsági eszköz, szoftver és intézkedés összehangolásával hozható létre. Habár 100%-os védelem nem létezik, egy körültekintően kialakított biztonsági rendszer védelmet nyújt a legtöbb belső és külső adatbiztonsági kockázattal szemben és ésszerűen csökkenti az adatok elvesztésének vagy illetéktelen kezekbe kerülésének valószínűségét. Adatbiztonsági tanácsadásunk során Ön tájékoztatást kap a jelenlegi kockázati tényezőkről valamint javaslatot kap az ezek kizárásához szükséges teendők kidolgozására és végrehajtására is.

 Értékesítés

Értékesítés
Értékesítés

Rendkívül sokféle számítógépes alkatrész és felhasználói program kapható jelenleg a piacon. Ezek funkcióban, árban és minőségben is eltérőek lehetnek, amelyekből sokszor nehéz az adott célnak legmegfelelőbbet kiválasztani. Segítséget nyújtunk a megfelelő termékek kiválasztásában, a döntéshozatalban és a beszerzésében, illetve részt veszünk a termék telepítésében és munkatársai tájékoztatásában az új eszköz használatáról. Cégünk partnerein keresztül több mint 3000 féle eszköz és 200 felhasználói program beszerzését biztosítjuk.